09/07/22. Presentació a Genovés del llibre “Paco Cabanes, el millor esportista del segle XX”

155

Assistim a la Casa de la Cultura del poble de Genovés a la presentació, a càrrec dels seus autors Jaume Morell i David Sarasol, del llibre sobre la trajectòria d’aquest conegut jugador de pilota valenciana.

A l’acte també participaren Xavier Rius responsable de Cultura de la Diputació de València, Pere Revert alcalde de la població, José Cabanes fill de l’esportista, i l’actuació musical del cantant Toni de l’Hostal.

El Genovés és considerat com el millor esportista valencià de la història, com a persona ha portat tota la vida gravades en el seu ADN, els valors de la humilitat, la solidaritat i l’educació, una persona amiga de tots i volgut per tots.

En l’aspecte esportiu va ser considerat el millor pilotari des dels seus dinou anys fins als trenta-vuit, és a dir vint anys regnant en un esport en el qual en la seua època no hi havia preparadors físics ni entrenadors.

En els seus millors anys i parlem d’uns quinze, jugava formant parella amb el seu germà Pepe, i en moltes ocasions, per la seua superioritat al terreny de joc, li prohibien determinats colps com la volea, el bot de braç o les dues simultàniament.

Va disputar desafiaments jugant només amb l’esquerra. I ja quan la seua figura declinava per l’edat, va disputar festivals de frontó contra els millors jugadors bascos, amb resultats a favor i en contra.

Es pot ampliar informació en el següent enllaç

https://www.tusnoticiasdelaribera.com/index.php/alzira-1/item/58256-presentaci%C3%B3n-del-libro-paco-cabanes-el-genov%C3%A9s-el-millor-esportista-del-segle-xx