26/01/2020. Seminari d’hivern. Alacant 2020. Vicepresidència I Conselleria d’Igualtat

180

Els darrers dies 24-26 de gener hem estat reunits a l’alberg/residència juvenil La Florida d’Alacant, tot l’equip (alts càrrecs I assessors) de la Vicepresidència del Consell I la Conselleria d’Igualtat I Polítiques Inclusives, amb la seua màxima responsable (Mónica Oltra), al capdavant.

Durant aquestes jornades de convivència s’ha fet balanç del primer semestre de legislatura, I s’han ficat els objectius per als sis mesos vinents, respecte a les actuacions I objectius a assolir a la Conselleria.

Així, a més a més d’assumptes de coordinació, I de distribució de tasques, s’han tractat els temes més importants de les iniciatives que està impulsant la Conselleria des de les seues diverses Direccions Generals, I que es portaran com a propostes per al proper Seminari d’Hivern del Consell a celebrar les  setmanes vinents a Dénia:

                1. Elaboració del Decret pel qual es regula i aprova el mapa de serveis socials de la Comunitat Valenciana.

                2. Posada en marxa de l’Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual acordada en el marc del Pacte Valencià  contra la Violència de Gènere i Masclista.

                3. Elaboració del Decret d’acolliment familiar i estatut de famílies acollidores.

                4. Posada en marxa del Projecte Pilot de Patrocini Comunitari a la Comunitat Valenciana. La Comunitat Valenciana rebrà el suport de les entitats gestores, que seran el Servei Jesuïta a Migrants i Càritas, així com                d’ACNUR

5. Estratègia sobre envelliment actiu i lluita contra la soledat no desitjada amb especial atenció als entorns rurals. Desenvolupament de l’orde de bases. Programes d’Envelliment Actiu i Soledat no triada amb una dotació de 1.000.000 € i Programes d’atenció a persones majors i món rural amb una dotació de 750.000 €.