La pena de mort. Resposta a les teues preguntes.

124

Prevé la pena de mort la delinqüència? Ofereix justícia a les víctimes? Existeix una forma humana d’executar? Coneix tota la informació sobre la pena de mort a través de les 10 preguntes més freqüents d’Amnistia sobre la pena capital.

La pena de mort viola el dret més fonamental, el dret a la vida. És la forma més extrema de pena cruel, inhumana i degradant.

La pena de mort s’aplica de manera discriminatòria. S’usa amb freqüència contra les persones més vulnerables de la societat, incloses les minories ètniques i religioses, els pobres, i les persones amb discapacitat psíquica. Alguns governs la utilitzen per a silenciar als seus oponents. Quan els sistemes de justícia tenen deficiències i els judicis injustos estan generalitzats, existeix sempre el risc d’executar a una persona innocent.

Quan s’aplica la pena de mort, és irreversible. Els errors comesos no es poden desfer. Una persona innocent pot ser alliberada de la presó per un delicte que no va cometre, però una execució mai es pot revertir.

Actualment, dos terços dels països en el món han abolit la pena de mort per complet, o l’han deixada d’usar en la pràctica. Encara que hi ha hagut alguns passos en reculada, aquests s’han de contrastar amb la clara tendència mundial cap a l’abolició.

Es pot ampliar la informació en el següent enllaç

https://www.amnesty.org/es/what-we-do/death-penalty/death-penalty-your-questions-answered/