La Violència de Gènere no és una opinió

118

Marisa Babiano Port. 16/07/2021. AmecoPress

Si no s’avaluen amb extrem cuidat els senyals de perill que poden manifestar-se en una relació de violència de gènere, i es posen els mitjans eficaços per a anticipar-se a les intencions del maltractador de posar fi a la vida de la dona, difícilment s’evitaran tants assassinats.

Per què serà que la violència de gènere suscita tantes opinions, creences…negacions, justificacions?

Si tenim en compte que és un tipus de violència que es dona en una relació de parella amb unes característiques particulars, l’essència de les quals és el domini i control de la dona per part de l’home “fins que la mort els separe” (creença del poder masclista), és evident que utilitzarà tots els estratagemes que considere per a aconseguir-ho des d’aqueix oracle masclista.

Que les dones també poden ser agressives i violentes, sí, de fet moltes ho són, que utilitzen l’agressivitat per a imposar-se a altres dones i als homes també, per la qual cosa podem dir que es relacionen amb caràcter autoritari, una manera de relacionar-se poc respectuosa amb els qui consideren “menys importants”, o amb menys poder que elles mateixes.

Però això és un altre tema, concebre les relacions des de l’autoritarisme… ho pot fer qualsevol sense distinció de sexe, depenent entre altres aspectes de la seua educació, de l’ambient familiar en la infància, etc.

Però la violència de gènere en el context d’una relació de parella té unes característiques específiques, entre elles també està aqueix autoritarisme masclista, i és per això que si li les para atenció i s’escolten, és possible posar-li el seu nom, i a més si es “atén bé”, fins seria possible evitar els assassinats

Es pot completar la lectura en el següent enllaç

https://amecopress.net/La-Violencia-de-Genero-no-es-una-opinion