ALTEA, LA CÚPULA DE LA MEDITERRÀNIA

191

Altea és un municipi de la província d’Alacant. Un lloc que enamora res més arribar. No sols perquè la seua ubicació no podria ser més encantadora, sinó també perquè just ací trobem aquest poble de carrers empedrats que descendeixen suaument cap a la mar, esguitades per casetes blanques.


Altea és un refugi vacacional de primer nivell, i tant les seues platges com el seu barri antic t’encantaran. També compta amb dos ports, el pesquer i l’esportiu, i amb un passeig marítim que acaba en l’antic poble de pescadors, origen de la població amb olor de salnitre i paisatges de casetes baixes.


El barri antic és conegut com El Fornet, i compta amb atraccions a l’altura de l’Església de La nostra Senyora del Consol que, amb els seus dues grans cúpules, és el monument més destacat i visitat del municipi. Per a arribar fins ella, hauràs de creuar una infinitat de carrers empedrats i miradors, tot això replet de flors que contrasten amb les cases emblanquinades.
Entre torres, esglésies i ermites, als seus carrers també trobaràs monuments curiosos, com el primer temple ortodox alçat a Espanya. És una rèplica exacta d’una església russa del segle XVII i va ser construït amb materials portats directament dels Urals.

Visitada la població, podem seguir ruta, aquesta vegada per llocs més tranquils com les platges d’Altea: a la platja de l’Olla es troba la Cova del Frare, també són conegudes les altres platges com la Barreta o la Cala del Soio, Cap Negret que està envoltada de roques volcàniques, o la de Cap Blanch, que és la més popular i la més gran.

Per a continuar descobrint una dels poblacions més vistoses de la Comunitat Valenciana, podem ampliar informació al següent enllaç http://www.altea.es/