LA VALL DE LAGUAR

120

La Vall de Laguar és un municipi de la província d’Alacant, compost pels xicotets pobles de Fontilles, Campell, Fleix (on es troba l’ajuntament) i Benimaurell. La Vall de Laguar té una altitud mitjana de 450 metres sobre el nivell de la mar, ocupa una extensió de quasi 30 quilòmetres quadrats i compta amb uns 820 veïns.

La Vall de Laguar es troba a la comarca alacantina de la Marina Alta, al costat de l’abrupte barranc de l’Infern a uns 40 minuts de Dénia i a molt poca distància de la província de València.

Aquesta vall de l’interior d’Alacant no destaca pels seus boscos, sinó pels paisatges que aquest vertiginós barranc dibuixa en l’entorn. A més, a la Vall de Laguar predomina el cultiu de la cirera, que compta amb el segell de denominació d’origen Cireres de la Muntanya d’Alacant.

Podem veure a la Vall de Laguar

•             Sanatori de Fontilles. És també conegut com a Sanatori de San Francesc de Borja i, des de la seua obertura l’any 1909, atén malalts de lepra de tota Espanya.

•             Castillo de la Vall de Laguar

•             Campell, Fleix i Benimaurell. Val la pena fer una passeig per aquests xicotets pobles situats al costat del barranc de l’Infern que, juntament amb Fontilles, constitueixen el municipi de la Vall de Laguar.

•             Torre de la Casota i les Ermites i esglésies pròximes

•             Barranco de l’Infern

•             La ruta PR-CV- 147, coneguda com a Catedral del senderisme

Es pot ampliar informació al següent enllaç

https://www.lavalldelaguar.es/