09/06/2022. Mónica Oltra presenta l’avantprojecte de la Llei d’Igualtat

138

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, presenta en roda de premsa l’avantprojecte de Llei d’Igualtat al Palau dels Català de Valeriola, en la Plaza de Nules, 2 de València.

L’avantprojecte de llei d’Igualtat de la Generalitat Valenciana inclou mesures que afecten les dones, però interpel·la també als homes. La vicepresidenta i consellera del ram, Mónica Oltra, ha presentat aquest dijous la seua proposta i l’ha definida com «*ecofeminista i necessària».

La norma lluita contra la bretxa salarial, la bretxa de cures i adopta mesures d’acció positiva al gènere infrarepresentat. Es recolza en quatre eixos: polítiques de redistribució de la riquesa, reconeixement de drets, democràcia i paritat i polítiques vinculades a les masculinitats igualitàries.

Es pretén acabar amb l’externalització dels serveis de neteja, bugaderia i cuina dels centres sanitaris, educatius i serveis socials públics.

Es pot ampliar informació seguint aquest enllaç

https://cadenaser.com/comunitat-valenciana/2022/06/09/el-anteproyecto-de-ley-de-igualdad-prohibe-la-externalizacion-de-los-servicios-de-limpieza-y-lucha-contra-la-brecha-de-cuidados-radio-valencia/