09/12/22. Es publica la Llei valenciana del canvi climàtic i la transició ecològica

230

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la Llei 6/2022 2, de 5 de desembre, de la Generalitat, del canvi climàtic i la transició ecològica de la Comunitat Valenciana, que marca el camí valencià cap a un model socioeconòmic i ambiental “més just i que pretén” combatre els reptes actuals i futurs provocats per l’emergència climàtica.

Entre d’altres, el document articula el marc normatiu, els objectius i les accions per descarbonitzar l’economia valenciana, accelerar la transició energètica, la mobilitat sostenible, la reducció d’emissions contaminants i la fiscalitat verda.

Segons defensa la consellera d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, “ja tenim la llei que ens permet ser més justos davant de la vulnerabilitat climàtica i amb un compromís dels valencians i valencianes per a les nostres generacions futures, basat en la cura i la protecció del territori, del model socioeconòmic que necessitem i per un desenvolupament més resilient”.

La llei es pot consultar a través de l’enllaç a la web de gva

https://dogv.gva.es/datos/2022/12/09/pdf/2022_11735.pdf

També es pot ampliar la informació al següent enllaç

https://www.agronewscomunitatvalenciana.com/isaura-navarro-la-ley-de-cambio-climatico-nos-permite-avanzar-hacia-un-modelo-social-economico-y