11/10/2022. La Conselleria de Transició Ecològica fa la presentació dels Plans de depuració d’aigües de Pinedo i de l’Alacantí.

286

En poc menys de quinze dies, la consellera de l’àrea, Mireia Mollà ha presentat dos ambiciosos plans de depuració que afectaran comarques emblemàtiques de la nostra comunitat, i a una ampla població.

En concret:

a)            La Conselleria de Transició Ecològica ha presentat aquest dimecres el projecte Abocat 0, la solució integral que contempla una inversió de 150 milions d’euros per a reutilitzar el 100 % de les aigües residuals d’Alacant, un percentatge que farà d’aquest territori «el primer amb major font d’aigua reutilitzada a escala estatal», segons fonts d’aquest departament autonòmic.

La consellera de l’àrea, Mireia Mollà, ha assenyalat en la capital alacantina que “els regants de l’Alacantí i el Vinalopó disposaran de 30 hectòmetres cúbics (hm³) d’aigua d’alta qualitat, a preu mínim, a través d’una proposta que conjumina reutilització i economia circular en una zona d’alta tensió hídrica”.

b)           la Conselleria d’Agricultura, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, destina 34 milions d’euros per a reformar la depuradora de Pinedo amb la finalitat d’adequar-la als requisits que una instal·lació així ha de complir en l’actualitat i reduir les molèsties que ocasiona als veïns del seu entorn.

Les obres de remodelació d’aquesta planta situada en el terme municipal de València, presentades coincidint amb la seua licitació i dues setmanes després que el Consell aprovara la seua contractació, contemplen mesures mediambientals, d’optimització, condicionament, fiabilitat i eficiència energètica.

Es pot ampliar informació seguint aquests enllaços

https://valenciaplaza.com/generalitat-destina-34-millones-reforma-depuradora-pinedo#:~:text=La%20Generalitat%2C%20a%20trav%C3%A9s%20de,ocasiona%20a%20los%20vecinos%20de

https://alicanteplaza.es/la-generalitat-presenta-un-plan-para-obtener-30-hm3-de-las-depuradoras-de-lalacanti-y-destinarlo-a-riego-a-coste-cero