21/06/2020. Next Generation EU i Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència

0
10

El Consell Europeu va aprovar el 21 de juny de 2020 la creació del programa Next Generation EU, el major instrument d’estímul econòmic mai finançat per la Unió Europea, en resposta a la crisi sense precedents causada pel coronavirus.

Next Generation EU té com a objectiu respondre de manera conjunta i coordinada a una de les pitjors crisis socials i econòmiques de la nostra història i contribuir a reparar els danys causats per la pandèmia. Amb aquests fons, l’Europa posterior a la COVID-19 ha de ser més ecològica, més digital i més resilient als canvis i reptes del futur.

L’instrument Next Generation EU preveu grans inversions per a crear ocupació i reparar els danys immediats que s’han derivat de la COVID-19, al mateix temps que ha d’impulsar les prioritats ecològiques i digitals de la Unió Europea.

Els dos instruments de major volum del Next Generation EU són els següents:

•          El Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR), constitueix el nucli del Fons de Recuperació i està dotat amb 672.500 milions d’euros. La seua finalitat és donar suport a la inversió i les reformes en els Estats membres per a aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que es promouen les prioritats ecològiques i digitals de la UE.

•          El Fons REACT-EU, està dotat amb 47.500 milions d’euros. Els fons de REACT-EU operen com a fons estructurals, però amb major flexibilitat i agilitat en la seua execució. REACT-EU promourà la recuperació ecològica, digital i resilient de l’economia.

La normativa comunitària que regula el Mecanisme és el Reglament de la (UE) 2021/241 de 12 de febrer de 2021,pel qual s’estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (Reglament MRR).

Es pot ampliar informació seguint aquest enllaç

https://ec.europa.eu/info/strategy/recovery-plan-europe_es

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí